Ylikiimingistä löytyi uutta: Vesainen

Ajelin pitkästä aikaa Ylikiimingissä ja menomatkalla silmiini pisti Vesaisten patsas. Ajelimme siihen sitten uudelleen ja kävin katsomassa lähempää.

Perehdyin netistä myös patsaan historiaan eli kirjallisuudessakin esiintyvä sissipäällikköhän tässä oli kyseessä.

Ylikiiminki on muutenkin hienoa seutua, siellä tuntee olevansa luontoa lähellä. Ja mainiot lohestuskohteet Vaaralampi ja Tervalampihan sieltä päin löytyvät sekä ulkoilureitistöjä. Ja koska elämässä tapahtuu yllättäviä asioita, niin yövyin viime yön näillä Ylikiimingin suunnilla!

Vaaralammella kävinkin viime kesänä:

http://terhimustakangas.pallontallaajat.net/2017/07/25/lohestajan-paratiisit-vaaralampi-ja-tervalampi/

2 vastausta artikkeliin ”Ylikiimingistä löytyi uutta: Vesainen

  1. Enpä ole itse tuota patsasta koskaan nähnyt. Iin kirkon edessähän on Vesaisesta myös patsas. Legendan mukaan hän puolusti kirkossa olevia Iiläisiä hyökkäykseltä. Omat sukujuureni ovat Kiimingissä ja sielläpäin todella moni on Vesaiselle sukua. Tai ainakin minullekin on jokus näytetty jättimäinen kirja, jossa selitetään mitkä kaikki suvut ovat mitäkin kautta Vesaiselle sukua. Siinä kirjassa sitten komeili isoäitinkin nimi. Jännittävää miten Vesaisesta on tehty historian saatossa niin tärkeä osa alueen historiaa ja identitettiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *